Made in Inox

Afstand vanaf het Stadhuis aan de Schreve in Roesbrugge: 9km

Onze geschiedenis

Onze roots gaan terug tot smidse 't Rattekot, een 'smesse' (smederij) annex ijzerwinkel die de overgrootouders van Pol, Jules en Leonie Verhille-Dujardein in 1878 uitbaatten in het gehucht 't Rattekot van Watou, op de grens tussen Frankrijk en België. In de loop der jaren verdrong de industrialisering in de landbouw de klassieke boerensmid en noopte tot innovatie.

Toen Pol Cauwelier de familiezaak besliste verder te zetten, introduceerde hij meer en meer producten uit - roestvast - staal in het aanbod. Dankzij mooie opdrachten voor designicoon Top-Mouton vertrouwden steeds meer interieurontwerpers en architecten op Made in Inox. Maar ook particulieren vinden in ons aanbod een kwalitatief product waar ze vele jaren lang plezier van hebben.


Heden en verleden verbinden

Made in Inox zou niet zijn wat het is zonder die rijke geschiedenis. Daarom brengen we die geschiedenis tot leven binnen ons bedrijf. Het originele gemetselde smidsevuur, de aambeelden, werkbanken, tangen, blaasbalg, enz. van onze (groot-)ouders werden in eer hersteld en kregen een plaats in smidse 't Rattekot, dat een educatieve rol speelt.

Ook in Forges de belles Histoires, een uniek ruimte in onze bedrijfsgebouwen, brengen we de verhalen van onze voorouders tot leven. Onze voorouders zelf blijven trouwens voortleven in de namen van onze trappen, leuningen/balustrades en brievenbussen.

Ons atelier: veel meer dan een productiehal

Ons atelier is uitgerust met de allernieuwste technologie en software. Maar meer dan dat is het ook een plek van inspiratie, samenwerking en overleg.

De deuren van ons atelier - en van onze vergaderruimte - staan wijd open voor iedereen die betrokken is bij een (groter) bouw- of ontwerpproject.


Jouw verhaal in metaal

Made in Inox vertaalt jouw idee naar een kwaliteitsproduct in - roestvast - staal, of in een ander metaal. Of je nu een particulier bent op zoek naar een trap, balustrade of brievenbus of een architect, designer of aannemer die zijn plan voor een horecazaak of winkel vorm wil geven: wij luisteren naar je wensen en ontwerpen een oplossing op maat. Zelfs handige klussers die wat expertise kunnen gebruiken bij het lassen van stalen onderdelen, helpen we je graag.

Wat ons typeert? We combineren 140 jaar ervaring en vakmanschap met de allernieuwste technologie. We hebben een buitengewone passie voor ons vak en voor de materialen waarmee we werken. En onze obsessie voor kwaliteit en dienstverlening zit in ons DNA.

Op aanvraag verzorgen we een geleid bezoek aan ons bedrijf waarbij we onder andere de oude technieken van de smidse demonstreren.

Welkom bij Made in Inox!

Voor up-to-date informatie en openingsuren raden wij u aan de website van Made in Inox te consulteren:

https://www.madeininox.be/nl

We gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles aanvaarden" te klikken, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie en de mogelijkheid om individuele cookies toe te staan ​​of te deactiveren, vindt u in onze privacyverklaring.