Hof Van Commerce

Afstand vanaf het Stadhuis aan de Schreve in Roesbrugge: 7km

Over ons

't Hof van Commerce is een 180 jaar oude authentieke herberg gelegen in de Westhoek in het dorp Stavele (Alveringem). De landelijke herberg ligt aan de Stavele-brug met zicht op de IJzer. Toen Iris en Paul dit kochten in het jaar 2000 was er nog een authentieke hofstede met café. Madeleine had er 53 jaar lang café gehouden tot begin 2000. De herberg werd uitgebreid en de vroegere stallen werden omgevormd tot thema café.

Het 'zwijnekot' ruimte plaats voor een buitenterras, de paardenstal bleef thematisch in het gelid lopen en is opgesmukt met oude sporen en halsters. Zelfs het kleinste kamertje is terug te vinden in het oude konijnenkot dat toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.. Gevoel voor humor hebben ze hier wel, want houten zitplanken uit primitieve wc's doen dienst als fotokaders.

Onze specialiteiten

Bij ons kunt u terecht voor een heerlijk breughelbuffet. een boerestutte, onze specialiteit picon en heel wat streekbieren.

Breughelbuffet

Alles van het varken, van aan de neus tot aan de staart.

Verder verschillende soorten paté, rillettes, gehaktballetjes, bloedworst, witte worst, ham, spek en ei, schelle van de zeuge, noem maar op. In totaal wel 35 soorten vlees. Dit buffet wordt aangevuld met een uitgebreid gamma van groentjes, pasta, rijst, fruit en smaakvolle sausjes. Ben je vegetarisch? Dan vind je ook zeker je goesting in ons buffet! 't Hof van Commerce kan met trots het volgende zeggen over hun buffet:

"Alles is in het huis bereid ! "

Boerestutten

Naast het buffet kan je bij ons ook terecht voor een lekkere boerestutte of croque uit het vuistje. Boerenstutten met schelle van de zeuge, kaas, beenhesp, rillette, paté, gehakt, paarden- of varkensworst… voor ieder wat wils.

Picon van het huis & bierproevers

Niet enkel de bezoekers voor de vlaamse keuken worden verwend maar ook de bier- en piconproevers worden op hun wenken bediend. Hier kan je genieten van een streekbiertje in een authentieke kader.

Picon van het huis

Als aperitief kan je genieten van een picon van het huis dat Iris voor je klaar maakt. Dit lekker apéritief is dé geschikte opener voor een leuke en gezellige avond niet ver van de Schreve. De drank op zich is in de Franse grensstreek een bekend aperitief. Ook aan de Vlaamse kant wordt er wel eens geëxperimenteerd met dit straffe spul. Alles begint natuurlijk met het recept. Iris bezit dan ook het geheim voor een lekkere Picon.

Voor up-to-date informatie en openingsuren raden wij u aan de website van 'Hof van Commerce te consulteren:

https://www.hofvancommercestavele.be/

We gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles aanvaarden" te klikken, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie en de mogelijkheid om individuele cookies toe te staan ​​of te deactiveren, vindt u in onze privacyverklaring.