Provenade wandeling

Afstand vanaf het Stadhuis aan de Schreve in Roesbrugge: 3km

Sinds kort is er een nieuwe wandeling uitgezet in Proven. Door de coronamaatregelen trekken mensen massaal hun wandelschoenen aan. De bestaande wandelroutes worden momenteel heel druk bewandeld. Tijd dus om een nieuwe wandeling te voorzien op grondgebied Poperinge. De nieuwe route loopt in Proven-Krombeke en kreeg de naam ‘Provenade’.

In deelgemeente Proven was er nog geen bewegwijzerde wandeling, terwijl er nochtans heel mooie stukjes groen en onverharde wegen te vinden zijn.

Het Provenadepad start op het plein bij OC De Croone en loopt via een onverharde weg langs de hoppevelden naar de Reningestraat, om dan verder via het bos naar de Canadaweg te gaan. Van daar loopt de tocht volledig door het Canada- en Bardelenbos, om dan aan het kruispunt tussen de Reningestraat en de Barlebuizestraat de opsplitsing te maken tussen 9 en 12 km. De korte tocht loopt van deze splitsing terug rechtstreeks naar het dorp. De lange tocht gaat opnieuw het bos in tot aan de Legerstraat en loopt dan via een stukje Blasiusstraat terug naar een onverharde weg, die de wandelaar naar de achterkant van de kerk brengt en vervolgens terug naar het startpunt.

Voor de naam van het pad werd beroep gedaan op de creativiteit van de Provenaars: via dorpskrant ‘de Provenaar’ werd een oproep gedaan naar een passende naam. Uit de inzendingen werd uiteindelijk ‘Provenade’ gekozen: een gezellige en tijdloze naam.

Voor de inhuldiging van de route is het nog even wachten tot de coronamaatregelen dit terug toe laten. In tussentijd werden de bordjes geplaatst en de flyer gedrukt, zodat wandelaars de route toch al kunnen doen.

Start en einde: OC de Croone, Provenplein, Proven.

Download Provenade folder.

Voor up-to-date informatie en openingsuren raden wij u aan de website van Toerisme Poperinge te consulteren:

https://www.toerismepoperinge.be/nl/provenade-1

We gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles aanvaarden" te klikken, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie en de mogelijkheid om individuele cookies toe te staan ​​of te deactiveren, vindt u in onze privacyverklaring.