Biermuseum De Snoek

Afstand vanaf het Stadhuis aan de Schreve in Roesbrugge: 17km

MOUT- & BROUWHUIS DE SNOEK

Wie de smaak van ons roemrijk bierverleden wil proeven moet een bezoek brengen aan het Mout- & Brouwhuis de Snoek in Alveringem (gehucht Fortem), de enige nog intacte brouwerij en mouterij uit de negentiende eeuw.

De bezoeker wordt ondergedompeld in kokende koperen brouwketels, dampende roerkuipen en gistende gijlkuipen. Genieten van een authentieke gasmotor, een oude bierwagen en een afdeling West-Vlaamse bieren.

Het bezoek eindigt in de museumherberg waar de bezoeker kan kiezen uit meer dan 130 streekbieren !

Geschiedenis

De Snoek is de enige nog volledig bewaarde brouwerij uit de 19de eeuw in Vlaanderen, Wallonië en Frans-Vlaanderen. In onvervalste glorie dompelt ze u bij hete cokesvuren en puffende gasmotoren onder in dampende roerkuipen, kokende brouwketels, benevelde koelbakken en gistende gijlkuipen.

Maak kennis met brouwers en brouwerinnen, knechten en meiden, …. én met de frontsoldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog tussen twee brouwsels door wel eens een kuip of ketel tot badkuip promoveerden.

En tot slot is er altijd wel één of ander brouwsel over om in de museumherberg de dorst te lessen.

Brouwerij erfgoed

Het Mout- & Brouwhuis de Snoek is de meest authentieke brouwerij in Vlaanderen, Wallonië en Frans-Vlaanderen. De 19de-eeuwse uitrusting is er nog volledig bewaard. Nergens anders kan u zich beter een beeld vormen van hoe er vóór de industriële revolutie mout werd bereid en bier werd gebrouwen.

Eeuwenoude buizen, kranen, brouw- en kookketels, roer- en gijlkuipen, koel- en weekbakken, moutvloeren en -asten, bierkelders en gerstzolders, vaten en tonnen, bierbomen en ritsijzers, tonnenborstels en zwavelstokken, … één voor één objecten met een uniek verhaal voeren je er over vergeten bierpaden mee naar de kiemwortels van ons brouwerijverleden.

Vaten vol bierhistorie rollen zich voor je uit. Men zou er dorst van krijgen…

Voor up-to-date informatie en openingsuren raden wij u aan de website van Mout & Brouwhuis De Snoek te consulteren:

https://www.desnoek.be/

We gebruiken cookies om onze website te optimaliseren en u de best mogelijke online ervaring te bieden. Door op "Alles aanvaarden" te klikken, gaat u hiermee akkoord. Meer informatie en de mogelijkheid om individuele cookies toe te staan ​​of te deactiveren, vindt u in onze privacyverklaring.